300 elever på Apelgårdsskolan har varit med och skrivit noveller som nu sammanställts i fyra novellsamlingar Foto: Privat

Här är Rosengårds nya författare – hör elevernas egna noveller

Uppdaterad
Publicerad

300 elever på Apelgårdsskolan i Rosengård har var och en skrivit noveller som nu sammanställts i fyra novellsamlingar. Hela våren har de arbetat med texterna, som utspelar sig i deras stadsdel.

– Novellerna handlar om allt mellan himmel och gjord, men alla utspelar sig i Rosengård, säger författaren Ingrid Remvall som lett projektet.

Eleverna från klass 1 till 9 har fått fria händer och det har resulterat i allt från science fiction och fantasy till deckare och relationsdraman.

– Det är otroligt bra texter. De är både välskrivna och innehåller briljanta idéer, säger Ingrid Remvall.

Ambitiöst projekt

Eleverna har haft workshops där de tillsammans spånat fram idéer. De har fått lära sig hur man bygger en karaktär och en dramatisk kurva. Omslagen till de fyra novellsamlingarna är också de skapade av eleverna.

– Det ger en stolthet att känna att man något man skrivit publiceras. Än så länge finns de tryckta exemplaren på skolbiblioteket, men förhoppningen är att eleverna ska få sin egen bok att ta hem till hösten, säger Ingrid Remvall.

Fyra novellsamlingar som alla handlar om just Rosengård. Foto: Eva Remvall

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.