Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mark- och miljööverdomstolen där Liselotte Rågmark är hovrättsråd ska nu avgöra frågan om skyddsvallar på Falsterbonäset.

Här visas Näsets tänkta skyddsvallar upp för domstolen

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen var det syn på de platser på Falsterbonäset där de föreslagna översvämningsskydden ska byggas. Föreningar, fastighetsägare och myndigheter bussades runt till platserna för att bilda sig en uppfattning.

Bussturen startade från Vellinges kommunhus för att åka väg 100 mot Falsterbokanalen där det första stoppet gjordes. Här har Vellinge föreslagit en murliknande lösning. Hovrättsråd Liselotte Rågmark som är ordförande i målet i Mark-och miljööverdomstolen är medveten om utmaningarna i målet.

– Det är starka allmänna intressen att skydda bebyggelsen och infrastruktur och samtidigt starkt intresse med naturskydd och enskilda intressen, säger hon.

Med på resan var bland andra länsstyrelsen och vägföreningar som överklagat domen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.