Så här säger eleverna på Hermodsdalsskolan

Uppdaterad
Publicerad

Hermodsdalsskolan är en av skolorna i Malmö där betygen har höjts allra mest. Så här säger eleverna

Maria Omara och Diyar Köylü har varit elever på skolan i tre år. Skolan återuppstod precis när de började i sjuan.

– Såklart är vi väldigt stolta över att vi höjt våra betyg så här mycket och kunnat visa alla att vi kan – nu har vi bevisat det, säger Maria Omara.

Hon säger att alla har jobbat väldigt hårt för att komma dit de är nu och att alla har haft ett mål att komma in på den gymnasieutbildning de valt.

– Från början i sjuan så tog nog många inte skolan riktigt på allvar, men i åttan och nian förstår nog alla mer hur allvarligt det är och då behöver man ju jobba ännu hårdare. Mycket beror också på vilka kompisar man har – om det är några som bryr sig om skolan för alla mina har jobbat hårt och vi har våra drömmar efter skolan när vi ska gå vidare i livet.

Maria Omara ska för egen del läsa Samhällsvetenskapligt program på Einar Hansens gymnasium.

– Det känns spännande men också tungt att behöva lämna den här skolan, säger hon.

Läxhjälpen har varit värdefull

– Det har varit fantastiska år och tack vare läxhjälpen har det gått ännu bättre, säger Diyar Köylü som har kommit in på Teknikprogrammet på NTI-skolan.

Han berättar hur skolan har erbjudit alla elever läxhjälp och de som går dit har också blivit lovade ett sommarjobb hos en lokal arbetsgivare som belöning. Det har gjort att många vill gå dit och att alla blir engagerade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.