Just nu är Trio Nebula på turné med sin nya musik i Sverige, Danmark och Nederländerna. Foto: Sofia Ekhem

Så kan musik från rymden låta

Publicerad

Hur låter det i Saturnus ringar? Och kan man göra musik med inspiration från rymden?

Det går. I alla fall om man frågar bandet Trio Nebula som under helgen har uppträtt i både Lund och på Tycho Brahe observatoriet i Oxie.

Konserten spelades under söndagseftermiddagen för barn innan den större spelningen på söndagskvällen gick av stapeln.

På Tycho Brahe observatoriet i Oxie gladdes man åt att få dit tonsättarna i Trio Nebula som spelade nykomponerade melodier med inspiration från rymden och vetenskap. Samtidigt fick barnen veta mer om rymden och vad man behöver ha med sig när man reser till rymden.

– Det blev väldigt lyckat där både barn och vuxna ställde många frågor, säger Peter Linde, ordförande i Astronomiska sällskapet Tycho Brahe.

Trio Nebula har tonsatt egen musik efter hur de tror det kan låta i rymden. I bandet ingår förutom två nederländare även Grammisnominerade Monica Schidt Andersen, som bor i Helsingborg. Just nu är de på turné med sin nya musik i Sverige, Danmark och Nederländerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.