Under tisdagen drabbades stora delar av Malmö av trafikstörningar till följd av polisavspärrningar inför förintelsekonferensen. Även under onsdagen kan Malmöborna räkna med en del stopp. Foto: Göran Eklund/SVT

Malmös stadsbussar körs som vanligt från morgonen

Uppdaterad
Publicerad

Förintelsekonferensen i Malmö ställde till med trafikkaos. Gator spärrades av och stadsbusstrafiken ställdes in.

Nu på torsdagsmorgonen ska all kollektivtrafik gå som vanligt igen.

Under eftermiddagen och kvällen var Pildammsvägen avstängd, även E65 mellan Malmö och Sturup stängdes av i perioder. Men klockan 19.40 på onsdagen meddelade polisen att deras arbete är klart och att vägarna återigen har öppnats.

Även Yttre ringvägen har påverkats, framförallt i riktning mot Öresundsbron och Malmömässan. Enligt polisen väntas detta pågå fram till klockan 20-21.

Förintelsekonferensen i Malmö

Busstrafiken stoppades

Eftersom vägar stängs av påverkades även busstrafiken i Malmö. Skånetrafiken har tidigare uppmanat folk att inte resa till, från eller inom Malmö den 12-13 oktober.

Bland annat drogs flera regionbusslinjer om. Under onsdagsmorgonen ställdes dessutom all stadsbusstrafik in, men den kunde återupptas igen klockan 11 och rullade under några timmar.

Samtliga stadsbussar ställdes in över natten

Under eftermiddagen meddelade Skånetrafiken att samtliga stadsbusslinjer i Malmö ställs in. Anledningen är att Pildammsvägen har stängts av.

– Den är eskortvägen från Live till Hyllie, och den går ju igenom nästan hela Malmö. Den kommer bli avstängd i åtminstone ett par timmar framöver, säger Joakim Borgudd, presskommunikatör på Skånetrafiken.

På sin hemsida skriver Skånetrafiken att de planerar att köra som vanligt igen på torsdag morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förintelsekonferensen i Malmö

Mer i ämnet