• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Receptionschefen Shabnam De Andrade jobbade på samma hotell när Eurovision var i Malmö 2013. Då märkte hon inte av något sexköp. Trots det skärper hotellet sina rutiner. Foto: Arvid Grange/SVT

Så ska Malmös hotell hindra sexköp under Eurovision

Publicerad

Fler sexköp i Malmö under Eurovision. Det är troligt, enligt polisen, och nu tar hotellen till förebyggande åtgärder.

– Det kan handla om att en person kommer ner i lobbyn och ska hämta en annan person. Då ser vi att den här personen har svårt att orientera sig och vet inte riktigt vem han ska träffa.

Så säger Shabnam De Andrade, receptionschef på ett av centrala Malmös hotell, att det kan gå till när en gäst ska köpa sex på hotellet. Det är något som hon själv bara har upptäckt en gång under de senaste elva åren.

Eurovision song contest 2024

Förutspådd ökning

Polismyndigheten har däremot gått ut och varnat för att antalet sexköp lär öka när Eurovision arrangeras i Malmö.

Det gör att hotellet nu kommer att införa flera åtgärder, bland annat hårdare legitimationskontroller, för att minska möjligheterna för gästerna på hotellet att köpa sex.

De kommer inte bara att kolla legitimation på personen som checkar in i ett rum utan även på personer som kommer senare.

– Dessutom har vi en gruppmejl, där i stort sett alla hotell i Malmö ingår, där vi varnar varandra om vi misstänker något, säger Shabnam De Andrade.

I klippet högst upp förklarar hon vilka andra åtgärder de tar till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2024

Mer i ämnet