• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

I år är valborgsfirandet inställt på grund av coronaviruset. Foto: Johan Nilsson/TT

Så ska polisen hantera valborg

Uppdaterad
Publicerad

Polisen och länsstyrelsen vädjade till allmänheten om att hålla avstånd under valborgsfirandet. Det framkom vid en presskonferens på tisdagen.

Valborg och 1 maj blir lite speciella i år. Socialdemokraterna har ställt in alla demonstrationståg eller flyttat dem ut på nätet. Valborgsfirandet är också inställt. Folkhälsomyndigheten påminde allmänheten att inte samlas i stora grupper och inrikesminister Mikael Damberg har uppmanat föräldrar att ta ansvar för sina ungdomar på valborg.

Idag höll Skånes landshövding Anneli Hulthén och Carina Persson, chef för polisregion Syd, en pressträff för att berätta om polisens arbete inför den kommande helgen.

Coronapandemin

”Inte läge för stadsparken”

Pressträffen började klockan 12.15 och SVT Nyheter Skåne började att sända den 15 minuter långa presskonferensen direkt men fick tekniska fel på sändningsutrustningen.

– Vi är här för att förstärka Mikael Dambergs budskap, det är fortfarande absolut läge att tänka avstånd. Det är inte läge att sitta så tätt som man har gjort, sa landshövding Anneli Hulthén med hänvisning till restauranger och uteliv och tillägger:

– Samlas men samlas inte som ni brukar göra.

Dialog

Om någon skulle välja att bryta mot de restriktioner som finns gällande folksamlingar, tror regionpolischefen Carina Persson att det går att lösa med dialog.

Presskonferensen avslutades 12.30. SVT Nyheter återkommer med ytterligare rapportering i ämnet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet