En salong i Malmö förbjuds att erbjuda så kallad nurumassage, en nakenmassage där massören gnider sig med kroppen mot kunden. Foto: SVT Grafik

Salong i Malmö förbjuds ge nakenmassage

Publicerad

Gränsen mellan sexköp och nakenmassage har tidigare gett polisen huvudvärk. Nu stoppas en salong i Malmö av miljöförvaltningen från att erbjuda så kallad nurumassage. De hänvisar till smittorisk av svampsjukdomar, vårtvirus och löss.

En thaimassagesalong i Malmö erbjuder olika former av massage – bland annat massage av kundens könsorgan och så kallad nurumassage, en nakenmassage där massören gnider sig med kroppen mot kunden. Men det sätter miljöförvaltningen stopp för, skriver Skånska Dagbladet.

Pekar på smittorisk

Miljöförvaltningen belade salongen med vite i slutet av förra året, och hänvisade till risken för kontaktsmittor såsom svampsjukdomar, vårtvirus och löss. Först nyligen har salongen överklagat beslutet.

De ansvariga på salongen säger att de kontrollerat andra massagesalonger i Malmö, och hävdar att de flesta erbjuder olika typer av nakenmassage. Men miljöförvaltningen avvisar överklagandet eftersom det kom in för sent.

Om salongen överträder förbudet kommer de att bötfällas med 50 000 kronor per tillfälle, men högst 50 000 kronor per dag.

Juridisk gråzon

För drygt ett år sedan genomförde SVT Nyheter Skåne en granskning av en massagesalong i Malmö som erbjöd just nakenmassage. Då konstaterade både polis och experter att det saknas en tydlig gräns för vad som är sexköp eller inte när det handlar om nurumassage.

– Det är inte prövat rättsligt var gränsen går, konstaterad då Mattias Sigfridsson, som leder människohandelsgruppen i polisregion Syd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer