Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den första bebisen att födas på nyöppnade familje-BB i Malmö är lilla Sami Ratkoceri. Foto: Johan Dernelius/SVT

Första bebisen född på nyöppnade familje-BB i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

I mer än tio år har Malmö varit utan ett familje-BB. Under måndagen öppnades dörrarna till stadens nya familje-BB upp och välkomnade även sin första bebis när nyfödda Sami kom till världen. Mamman Aida Ratkoceri var glad.

– Här är stort, fräscht och jättefint säger hon.

Hösten 2012 togs beslutet att stänga ner famlje-BB på grund av ett sparkrav. Men bara några år sedan kunde Region Skåne ta beslutet om att Malmö skulle få ett nytt familje-BB. Under måndagen hölls den ceremoniella invigningen.

– Vi är så lyckliga och tacksamma. Vi är många som har jobbat tillsammans med detta. De här platserna behövs för våra nyblivna familjer, säger Liza Henning, barnmorska och enhetschef.

Aida Ratkoceri har redan två söner som väntar hemma. Nu har de båda fått en lillebror. Den första bebisen som föddes på det nya BB är Sami. För mamma Aida Ratkoceri var valet att föda i Malmö självklart.

– Vi bor i Trelleborg och då kan man välja mellan Lund eller Ystad som båda har familje-BB, men för mig var det självklart att föda här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.