SD demonstrerade i Trelleborg

Publicerad

Runt 300 trelleborgare demonstrerade på lördagen på rådhustorget mot den ökade asylinvandringen i landet.

En av talarna var riksdagsledamoten och sverigedemokraten Kent Ekeroth. Temat för demonstrationen var hårdare gränskontroller för att förhindra att fler asylsökande tar sig till Sverige.

– Ni måste visa ert missnöje med den nuvarande politiken. Skriv ett brev, gå i en demonstration som den i dag. Visa att vi inte längre är något litet parti, sa Kent Ekeroth, enligt Trelleborgs Allehanda.

Fler demonstrationer

Enligt Per Klarberg, sverigedemokratisk riksdagsledamot från Trelleborg, kommer det att bli fler demonstrationer av det här slaget från SD:s  sida. Men än så länge är inga nya demonstrationer planerade i Trelleborg.

– Det här är startskottet. Vi ser det här som en valrörelse, vi ska ut och träffa folk. Vi tar pengar som egentligen skulle gått till valrörelsen 2018 till detta, säger Per Klarberg, till Trelleborgs Allehanda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.