Sommarskuggan dyker upp även i år... Foto: Linda Ekström

Tjuvkika på Sommarlovs sista repetition inför premiären

Uppdaterad
Publicerad

På måndag drar Sommarlov igång sändningarna från Malmö igen. Vi besökte repetitionerna och fick en tjuvtitt på första programmet.

Mycket är sig likt. Det är programledarna Malin och Alex och det är bussen Buster. Men platsen känns inte riktigt igen, för i år har Sommarlov flyttat från Västra hamnen i Malmö till i Beijers park.

– Det känns helt fantastiskt att vara här! Vi har en koja, vi har en sjö och en större plats för alla barn som vill komma hit och titta, säger Malin Olsson till SVT Nyheter Skåne.

Malmö
Repetitioner i Beijers park i Malmö Foto: Linda Ekström

Publik från hela landet

Morgonprogram i SVT för sommarlovslediga barn firar i år 40 år. Och det är för nionde sommaren i rad som det görs i den här tappningen i Malmö.

– Jag tror det betyder mycket för Malmö som stad. De senaste åren har det varit publik från hela landet, och även från andra länder, som har detta som ett självklart stopp under sommaren, berättar Malin Olsson.

I vanlig ordning blir det en lång rad med artister som dyker upp. Och temat för den här sommaren är demokrati.

– Det känns som ett viktigt tema, man ska inte ta det för givet att vi har demokrati i Sverige, menar Alexander Hermansson.

På måndag drar Sommarlov med Alex och Malin igång igen Foto: Linda Ekström

Sommarskuggan dyker upp

Men trots att sommarlovsgänget är på en ny plats i år hittar Sommarskuggan ändå hit. Och för den som är nyfiken avslöjade Alex några detaljer för oss om vem det kan vara...

– Det är en skåning, med minst en tatuering och som har varit med i Sommarlov förut. Så mycket vet vi. Men vi ska göra allt för att avslöja den rackaren, säger Alex.

Vill du besöka programmet? Läs mer här.

Här är artisterna som uppträder i årets Sommarlov

LISA AJAX – inspelning 14 juni, sänds 15 juni

RENAIDA – inspelning 21 juni, sänds 22 juni

HIGH15 – inspelning 28 juni, sänds 29 juni

MENDEZ – inspelning 5 juli, sänds 6 juli

HANNA FERM – inspelning 12 juli, sänds 13 juli

THEOZ – 19 juli, sänds 20 juli

HASSE ANDERSSON – inspelning 26 juli, sänds 27 juli

AMY DEASISMONT – inspelning 2 augusti, sänds 3 augusti

MAXIDA MÄRAK – inspelning 9 augusti, 10 augusti

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Malmö

Mer i ämnet