Angelika Prick och Alexander Hermansson var programledare för Sommarlov 2017. Foto: Janne Danielsson/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Sommarlov lämnar Västra Hamnen

Uppdaterad
Publicerad

Succeprogrammet Sommarlov kommer nästa sommar att spelas in på Kirseberg i Malmö.

Det populära barnprogrammet Sommarlov har under fem år spelats in i Västra Hamnen och det har varit en publikmässig succe. Tusentals barn och föräldrar har kommit för att titta på inspelningen på plats i Västra Hamnen. Men från sommaren 2018 så blir det en flytt till Beijers Park i Malmöstadsdelen Kirseberg. Anna-Maria Nildén är projektledare för Sommarlov:

– Vi är så glada för att många har kommit för att titta på programmet men det har ofta kommit så mycket folk att alla inte har fått plats. Folk har kommit från hela landet och pga platsbrist har de inte kunnat se programmet live. Och därför vill vi flytta. I Beijers Park finns en mycket större grönyta och många fler kan komma och titta på programmet.

En annan anledning till att programmet flyttar till Beijers Park parkens möjligheter. Där finns en stor backe, träd och en liten sjö som också ligger till grund för beslutet att flytta.

– Vi vill utveckla våra historier och använda träden, backen och sjön för att göra ett ännu bättre program, säger Anna-Maria Nildén.

En annan nyhet i programmet 2018 är att Sommarskuggan kommer tillbaka.

Anna-Maria Nildén vill att fler ska kunna se programmet på plats. Foto: Bernard Mikulic

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer