Kim Wall. Foto: SVT

Seminarium skapas till minne av Kim Wall

Uppdaterad
Publicerad

Tre gånger kommer Publicistklubben Södra att arrangera ett årligt återkommande seminarium till minne av journalisten Kim Wall.

Syftet är att den årliga mottagaren av Kim Wall Memorial Fund-stipendiet ska bjudas till Sverige efter avslutad reportageresa för att föreläsa om sin journalistik, arbetsprocessen och slutmaterialet – och därmed hjälpa familjen Wall och fonden att tillgängliggöra stipendiaternas arbete.

Seminarieserien genomförs av föreningen, med familjens godkännande, i samarbete med Kim Walls minnesfond och stöd av Kvällsposten/Expressen, HD-Sydsvenskan och Trelleborgs Allehanda.

Mordet på Kim Wall

Minnesfonden delar årligen ut ett resestipendium till en ung, kvinnlig journalist som arbetar i Kim Walls anda. Den danska journalisten Anne Kirstine Hermann blev i mars den allra första stipendiaten.

”För Trelleborgs Allehanda är det självklart att ge stöd till ett seminarium för den goda journalistiken samtidigt som Kim Walls gärning uppmärksammas nära hennes hemtrakt”, säger chefredaktör Martin Falkenby i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Kim Wall

Mer i ämnet