Att många arbetar hemifrån sägs vara anledningen till att bageriet har fullt upp.
– I dag kommer vi göra 2 000 stycken semlor, varav 800 är förbeställda. Jag tror vi hade 400 förbeställda förra året och då gjorde vi hälften av mängden som kommer gå åt i dag, säger bagaren Didrik Persson.
Dagens försäljning har stor betydelse
– De räddar upp januari och februari som brukar vara dåliga månader så fettisdagen är en viktig dag för vår försäljning.
Bageriet säljer klassiska och växtbaserade semlor, det sistnämnda har varit mer populära i år än tidigare.
– Den växtbaserade trenden är mycket starkare i år men den klassiska semlan kommer nog finnas kvar väldigt länge.
Hur många semlor äter du själv?
– Det är svårt att inte nafsa i sig en semla varje dag, men kanske fem till sex stycken i veckan.
Vad betyder egentligen fettisdagen?
Namnet fettisdagen syftar på ”fet” och ”tisdag”.
Att just semlan förknippats med fettisdagen beror på att den blivit allt mer vanlig, då mjöl och socker tidigare ansågs vara lyxlivsmedel.