Två män döms för rån. Foto: Mikael Nilsson

Sex års fängelse för rån

Uppdaterad
Publicerad

Två män rånade och knivhögg en man i 65-årsåldern i samband med ett inbrott i en bostad i Lund natten till långfredagen. På fredagen föll dom mot de två gärningsmännen.

Under rånet knivhöggs 65-åringen upprepade gånger och lämnades sedan blödande och fasttejpad av rånarna som endast kom över mannens bankkortskod och personbil. Den skadade mannen lyckades ta sig loss och tillkalla sjukvårdspersonal, något som utredare tror räddade honom från att förblöda.

Döms till fängelse

Nu döms en 25-årig man mot sitt nekande till sex års fängelse, hans 22-årige medkumpan ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning innan hans dom faller.

25-åringen, som tidigare är dömd för misshandel och olaga hot, döms även att betala 66 000 kronor i skadestånd utöver 52 000 som ska betalas till försäkringsbolag och bostadens innehavare. 65-åringen låg och sov i sin systers lägenhet som han bodde i medan hon och hennes man var bortresta på semester.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.