Sex välkända kriminella gripna i Malmö – misstänkta för grova brott i Spanien

Uppdaterad
Publicerad

Sex malmöbor som varit häktade i sin frånvaro, misstänkta för grova våldsbrott i Spanien, har gripits i Malmö under det senaste dygnet. Detta efter att spansk polis begärt att få dem utlämnade.

Ett flertal husrannsakningar skedde i samband med det senaste dygnets gripanden. Tillslagen gjordes av polisens aktionsgrupp, som består av poliser som är inriktade på grov organiserad och internationell brottslighet.

– Det handlar om människor i Malmös kriminella miljö som är välkända för oss, säger Petra Stenkula, chef för utredningsenheten i region Syd.

De sex personerna är misstänkta för grova våldbrott som ska ha begåtts i Spanien, där de är häktade i sin frånvaro. Vilka brott det rör sig om är oklart i nuläget.

– Jag kan inte gå in på detaljer då vi har att göra med en pågående rättsprocess i ett annat land, säger Petra Stenkula.

Nu är de misstänkta förda till polishuset där initiala förhör kommer att hållas. Sedan kommer åklagare att ta ställning till häktning, för att sedan pröva om det är aktuellt med överlämning av de sex personerna till Spanien.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer