Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Shamim Persson och hennes man har bott på Götagatan i flera år. Även deras döttrar med familjer bor i området. Hör Shamim i videoklippet. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Efter våldsdåden – nu övervakas bostadsområde i Hässleholm

Uppdaterad
Publicerad

Tre övervakningskameror ska göra de boende vid Götagatan i Hässleholm tryggare. I april skakades området av flera skottdåd och en kraftig sprängning.

– Jag vill att de ska vara uppe för alltid, säger Shamim Persson.

De tre kamerorna kommer att sitta uppe i 90 dagar. Huruvida de filmar dygnets alla timmar vill inte lokalpolisområdeschef Pär Cederholm berätta.

– Men när de är i gång kan vi gå in och se i realtid vad som händer.

Det var efter att det skjutits in genom fönster och en dörr sprängts i april som polisen beslutade att sätta upp kameror.

Hässleholms kommun ansöker hos Integritetsskyddsmyndigheten

– Vi har människor som vill åt andelar av kriminell verksamhet, ofta narkotikaförsäljning. Med 90 procents säkerhet är allt som hände kopplat till det, säger Pär Cederholm om händelserna på Götagatan med omnejd i april månad.

Hässleholms kommun kommer ansöka hos Integritetsskyddsmyndigheten om att få ha kameror uppsatta i området även när de 90 dagarna passerat.

– Säkerhetsavdelningen förbereder en ansökan just nu. Vi har för avsikt att söka om permanent kamerabevakning, säger Lars Johnsson (M), kommunalråd i Hässleholm.

I videoklippet får du följa med till Götagatan i Hässleholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.