Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ina Lindgren har precis slängt en tårta i ansiktet på Olle Cardell. En av många scener i tredje och sista säsongen av Kokobäng. Foto: Johan Dernelius

Sista säsongen av populära Kokobäng sänds nu i SVT

Uppdaterad
Publicerad

Det prisvinnande barnprogramet Kokobäng går nu in på sin absolut sista säsong. SVT Nyheter passade på att besöka inspelningsstudion för att ta pulsen på de medverkande. 

SVT Nyheter Skåne besökte inspelningsstudion i höstas i samarbete med Lilla Aktuellt.

Det är i östra delarna av Malmö som man hittar Kokobänggängets lilla TV-studio. Här har man huserat sedan 2019 och byggt upp en kostym- och rekvisitastudio.

– Idag spelar vi in så kallade cutaways. Man kan säga att det är tillbakablickar. I nästa scen ska Ina Lindgren slänga en tårta i mitt ansikte, sa Olle Cardell, samtidigt som inspelningsledaren kom in och ropade att det är dags för tagning.

Ina Lindgren från Halmstad och Olle Cardell från Båstad är två av ungdomarna som, i serien, blivit inlåsta i SVT:s kostymförråd. Foto: Johan Dernelius

Tårta i ansiktet

Det är ett väldigt litet och tajt filmteam som under tre års tid arbetat tillsammans i Kokobäng-världen. Man märker tydligt att alla vet sina roller. Allt ifrån hur man gömmer mikrofonerna på bästa sätt, repeterar kommande scener till att ställa om från en improviserad läxläsning vid sminklogen till att plötsligt slänga en tårta i huvudet på sin kollega.

Nu har sista säsongen precis börjat sändas i SVT Barn.

– Det är sorgligt att allting kommer att ta slut. Vi kommer att sakna detta jättemycket. Alla i filmteamet och alla andra som springer omkring här i studion, sa Tindy Laville, som har sina rötter i Halmstad.

Kokobäng är ett humorprogram på SVT Barn. Medverkar gör Oskar Arleon,  Alexander Hermansson, Anna Dieden, Caroline Hermansson och barnskådespelarna Olle Cardell, Tindy Laville och Ina Lindgren.

Seriens handling går ut på att Anna och Oskar hittat nyckeln till SVT:s kostymförråd. Tillsammans klär de sedan ut sig och framför olika sketcher och musiknummer. Målgruppen är barn upp till 12 år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer