Wesam Khersan möttes av sju förstörda bilar när han kom till jobbet på torsdagsmorgonen. Foto: Kenneth Sundin

Bara bilvrak kvar när han kom till jobbet

Uppdaterad
Publicerad

Tänk om det är på min verkstad det brunnit? Det var det första Wesam Khersan i Kristianstad tänkte när han nåddes av nyheten om nattens bränder. När han kom till jobbet hade farhågan besannats.

Sju skadade bilar, varav fem totalt utbrända. Så såg det ut när Wesam Khersan kom till sin verkstad på torsdagsmorgonen. Bilarna stod parkerade i väntan på reparation eller försäljning.

– Vem gör så här? frågar han sig när SVT Nyheter Skåne besöker platsen under förmiddagen.

Hans egen teori är att förövarna smugit sig fram via en skogsdunge bakom verkstaden. Området hyser många parkeringsplatser, men varför någon valt att ge sig på just Wesam Khersans verkstad vill han inte spekulera i.

– Jag har ingen som helst aning, säger han.

Har ledtrådar

Polisen har ledtrådar som de jobbar med efter torsdagsmorgonens bränder men behöver få in fler vittnesuppgifter. Vilka som ligger bakom är än så länge oklart, men enligt polisen kan bränderna vara ett uttryck för missnöje mot poliisära insatser. Det utredningsarbete som nu görs riktas därför in på både kort och långsiktiga reslutat.

– Det går inte att folk blir missnöjda och sen eldar bilar, säger Martin Thornell, kommunpolis i Kristianstad.

Martin Thornell, kommunpolis i Kristianstad Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.