Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Restuarangägaren Nina Jansson började att mäta mängden mjölk i sina förpackningar. Foto: Nina Jansson/privat

För lite mjölk i Skånemejeriers förpackningar

Uppdaterad
Publicerad

Upp till 1,5 deciliter mjölk har saknats i Skånemejeriers mjölkförpackningar. Något som P4 Värmland var först med att berätta om. En av de drabbade är Nina Jansson i Karlstad.

– Det här problemet började för några veckor sedan, säger hon.

Det var när Nina Jansson, restaurangägare i Karlstad, skulle göra pannkakor som hon märkte att något inte stod rätt till.

– Pannkakssmeten blev för tjock varje gång. Och det hände flera gånger. Så jag började att mäta mängden mjölk, säger hon.

Produktionsfel

Enligt henne fattades det mellan 1 – 1, 5 dl mjölk i Skånemejeriers förpackningar. Nina Jansson säger att detta problem började någonstans för sex till sju veckor sedan.

– Vi fyllde upp och i 15 stycken mjölkförpackningar, fattades det i snitt en deciliter mjölk.

Skånemejerier: Beror på produktionsfel

Skånemejerier skriver i ett pressmeddelande att bristen beror på att för mycket luft kommit in förpackningarna, vilket gjort att skum bildats istället för mjölk.

Företaget ska byta fem pumpar varav en är bytt och resten kommer levereras om cirka 10 veckor. Enligt företaget har åtgärder tagits för att säkerställa korrekt vikt på förpackningarna och att det är en ytterst liten andel av förpackningarna som haft för lite mjölk.

SVT Nyheter Skåne har sökt Skånemejerier, men utan resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.