Skånetrafiken säger nu upp sina avtal med taxibolaget som dras med ekonomiska bekymmer, berättar Anna Fjellner pressansvarig hos Skånetrafiken. Foto: SVT

Skånetrafiken säger upp färdtjänstavtal med taxibolaget

Publicerad

Skånetrafiken säger upp sina trafikavtal med Ringduvetaxi för färdtjänst och sjukresor. Skälet är att bolaget har stora ekonomiska problem och inte längre kan utföra körningar enligt avtal.

– Vi är ledsna för att det innebär jobbiga situationer för resenärerna, och vi är väldigt ledsna för om man får sitta i långa telefonköer eller i värsta fall boka om ett läkarbesök, säger Anna Fjellner, pressansvarig hos Skånetrafiken.

Under onsdagen beslagtogs flera taxibilar från Ringduve taxi av Kronofogden eftersom bolaget inte skött sina betalningar på kreditköpta bilar.

30 bilar beslagtagna

Vid halv fyra på onsdagseftermiddagen hade 30 av bolagets bilar beslagtagits. Nu meddelar Skånetrafiken att man säger upp alla avtal med Ringduvetaxi.

– I nuläget prioriterar vi sjukresorna och i samråd med trafikledning och kunder försöker vi styra övriga resor till tider då det finns bättre kapacitet. Vi har börjat med en direktupphandling som ska leda till ett nytt avtal inom två veckor säger Anna Fjellner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer