Visa alla (2)

Kronofogden beslagtog taxibilar i Malmö

Publicerad

Ringduve taxi, som kör färdtjänst och sjukresor i Skåne, har under onsdagsförmiddagen fått taxibilar beslagtagna av Kronofogden. Anledningen är att de inte skött sina betalningar på kreditköpta bilar.
– Bilföretaget har inte fått betalt för sina bilar, och har därför rätt att få tillbaka dem, säger Katarina Erman, teamchef på Specialindrivningen Malmö vid Kronofogden.

Strax innan tio på torsdagsförmiddagen hade 33 stycken av Ringduve taxis bilar beslagtagits. Kronofogden har fått i uppdrag att totalt beslagta 43 bilar.

– Hittills har det gått bra och lugnt till, säger Katarina Erman.

Kronofogdens förrättningsmän åker runt i Skåne och när de upptäcker en bil av rätt sort stoppas den och återtas. Sedan bärgas bilen till en uppsamlingsplats.

– Vi är ute och letar och söker i områden där man vet att de brukar vara, säger Katarina Erman.

Insatsen påbörjades vi sjutiden på onsdagsmorgonen och kommer att pågå tills alla 37 bilar är beslagtagna. Ringduve taxi blev informerade under onsdagen om att det skulle ske.

Begärt i konkurs i december

I början av december förra året begärdes Ringduve Taxi i konkurs av ett annat skånskt taxibolag. Den tredje januari i år avskrevs ärendet då parterna har nått en förlikning.

Ringduve taxi har vid upprepade tillfällen blivit utsatta för attentat. Deras kontor i Malmö har blivit beskjutit, och en av deras chaufförer blev skjuten i armen när han satt i en av taxibilarna.

Skånetrafiken inkopplade

Enligt Kronofogden infromerades Skånetrafiken om den planerade insatsen vid sjutiden på onsdagsmorgonen.

– Vi har löpande kontakt med Skånetrafiken och ger dem information. De håller på att ersätta resor de beslagtagna bilarna skulle utfört, så att det inte ska skapa olägeheter för tredje man, säger Katarina Erman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer