I klippet hör du Mats Ohlsson från Skånetrafiken berätta mer om hur trafiken påverkas. Foto: SVT / Mathea Jakobsson

Risk för trafikkaos under förintelsekonferens: ”Jobba hemma”

Uppdaterad
Publicerad

På onsdag arrangeras en konferens för hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism i Malmö. Ledare och organisationer från hela världen deltar och på grund av polisens säkerhetsåtgärder och avspärrningar kommer kollektivtrafiken i och till Malmö att påverkas rejält.

Sveriges regering har bjudit in uppåt 60 regerings- och statschefer till Malmö för att prata om och stärka arbetet för hågkomsten av Förintelsen och bekämpa antisemitism.

I och med det planerar polisen för ett säkerhetspådrag som i sin tur kommer att påverka kollektivtrafiken i samt till och från Malmö.

Förintelsekonferensen i Malmö

– Trafiksituationen i hela Malmö kommer att bli väldigt svår. Tisdag, onsdag kommer vi i princip bara köra halva stadsbusstrafiken, säger Mats Ohlsson, senior verksamhetsutvecklare på Skånetrafiken.

Han berättar även att flera regionbussar kommer att ställas in eller köras med reducerad kapacitet.

– Vi uppmanar verkligen folk att jobba hemma om de kan, säger Mats Ohlsson.

Tyst från polisen

Mats Ohlsson har arbetat med liknande event tidigare men tycker att det varit särskilt speciellt den här gången. De har varit en liten grupp som har fått arbeta med omdirigeringen av trafiken och eftersom det är ett stort säkerhetspådrag har polisen varit mer lågmäld än vanligt.

– Det har varit så tyst, säger han.

''Kommer uppstå stora störningar”

Redan på måndag kommer viss kollektivtrafik i Malmö att dras om och enligt Mats Ohlsson finns det risk för att trafiken på vissa håll kan påverkas fram till fredag nästa vecka.

– Sedan kommer det också uppstå stora störningar som vi inte har kontroll över idag, det kan hända ganska snabbt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förintelsekonferensen i Malmö

Mer i ämnet