Anne-Marie Pålsson och Yasmine Larsson leder republikanska föreningen Foto: TT/SVT

Skåningar leder republikanska föreningen

Publicerad

Republikanska föreningen valde i dag riksdagsledamoten Yasmine Larsson (S) från Helsingborg till ordförande och docent Anne-Marie Pålsson, Lund, till vice ordförande.

För 28-åriga Yasmine Larsson handlar det om omval.

Anne-Marie Pålsson, 65, däremot är ny i styrelsen men knappast som debattör. Som riksdagsledamot för moderaterna drev hon en rad olika ekonomiska frågor, bland annat kämpade hon för RUT-avdragets införande. För fem år sedan lämnade hon partiet i protest mot att moderaterna inte ville lagstifta om insyn i partibidragen.

– Monarki strider mot grundläggande principer för hur ett samhälle ska vara utformat såsom allas lika värde och står i vägen för en verklig demokrati grundad på maktdelning. Jag är stolt över att vara republikan och det är en ära att få ingå i styrelsen som vice ordförande, säger Anne-Marie Pålsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer