Det svenska laget Ninjas in Pyjamas (NiP) firar segern i söndagens final i Dreamhack Masters i Malmö Arena. Foto: TT

Skånebaserade NIP segrade i Dreamhack

Uppdaterad
Publicerad

Klockan halv elva på söndagskvällen var det klart. Landskronabaserade Ninjas in Pyjamas vann Dreamhack i Malmö

De stora hemmavoriterna tog sig till final via en dramatisk semifinal.

I en fullsatt Malmö Arena var var och varannan tröja vit, Ninjas in Pyjamas färger. Laget med stjärnor som Christoper Alesund och Adam Friberg, var arenans solklara publikfavorit.

Men det blev ingen promenadseger för ”Nip” över det andra svenska laget Godsent. Matchen gick till förlängning och var inte färdigspelad förrän närmare klockan 19. Nip vann tredje kartan med 16-10.

– Jag gillar spelarna i ”Nip” . Jag kollar på när de spelar och de verkar vara sköna personer. De har spelat med varandra ganska länge, så det skapas nästan en hemtrevlig känsla i laget, säger Kasper Mårtensson,

Han och vännerna intill på främsta stolsraden höll varsitt bokstavsplakat i händerna. Spelarna i laget kunde, om de kikade ut ur spelarbåsen, se hur fansen på raden tillsammans bildade deras lagnamn.

– Om de vinner finalen gör jag antagligen en bakåtvålt. Jag kommer bli väldigt glad, säger Kasper Mårtensson.

Och bakåtvolt blev det. För när Natus Vincere stod för finalmotståndet tog NIP första kartan med 16 – 14. På andra kartan hämtade de upp ett rejält underlägeoch kunde räkna hem även den med 16 – 14.

Ninjas in Pyjamas har sitt huvudkontor och sina träningslokaler i Landskrona

Se hela matchen och intervjuer från Malmö Arena på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.