2017 mötte KFC Gais i Svenska Cupen. Foto: Bildbyrån

Skatteverket begär Kristianstad FC i konkurs efter miljonskuld

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsklubben Kristianstad FC hotas av konkurs. På måndagen skickade Skatteverket in ansökan till tingsrätten.

Det återstår bara några dagar innan seriepremiären för Kristianstad FC (division 1). Då kommer ett stort bakslag för fotbollsklubben. Skatteverket begär dem i konkurs.

I konkursansökan framgår att klubben har skulder till staten på totalt 998 205 kronor.

– Vi har varit fullt medvetna om situationen med föreningens ekonomi och har haft en god dialog med Skatteverket. Tanken var att vi skulle vara skuldfria i april i år. Det har vi inte lyckats att hålla på grund av vissa förutsättningar, säger Andreas Andersson, ordförande i KFC.

Kommer det här att påverka verksamheten eller lagen?

– Jag har sagt att det inte ska påverka verksamheten på något sätt. Ännu är det bara en ansökan. Målet är att det inte ska gå så långt att det blir konkurs. Vi brinner för ungdomarna och om klubben försvinner så är möjligheter små för dem att komma in i andra föreningar, säger Andreas Andersson.

Hur ska ni agera nu?

– Vi har satt en plan B i rullning för hur vi ska finansiera skatteskulden. Styrelsen kommer att låna ut pengarna privat till klubben, ifall vi lyckas att få ihop hela summan.

Klubbens dåliga ekonomi är känd sedan tidigare. Förra sommaren drog klubben igång ett projekt för att rädda KFC genom att få in mer sponsorpengar. I november förra året tog Kronofogden en minibuss i beslag.

Kristianstad FC bildades år 2015 genom en sammanslagning av Kristianstads FF och Kristianstad BoIS. Det är en av de största klubbarna i Kristianstad med hundratals medlemmar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer