Foto: Mikael Nilsson

Man skjuten på Rosengård – ingen gripen

Uppdaterad
Publicerad

En man påträffades under sena lördagskvällen med skottskador i benet i Rosengård i Malmö. Det var polisen som hittade mannen, efter att flera larm om misstänkt skottlossning i området kommit in till larmcentralen.

Polisen larmades till platsen strax innan kl. 23 efter att flera personer ringt in och berättat om höga smällar som kunde vara skottlossning. Väl framme påträffade polisen en man med en skottskada.

Den skottskadade mannens identitet har inte kunnat fastställas.

Oklart skadeläge

Skadeläget är oklart. Men enligt Jimmy Modin, presstalesperson vid polisens ledningscentral, var mannen vid medvetande och talbar när han hittades av polisen, och fördes till sjukhus i ambulans.

– Vi har spärrat av området och har flera patruller på platsen som hör eventuella vittnen och söker efter gärningsmannen eller gärningsmännen, säger Jimmy Modin till SVT Nyheter under natten till lördagen.

Ingen gripen

På söndagsmorgonen uppges den tekniska undersökningen på platsen vara avslutad och avspärrningarna hävda.

– Ingen är misstänkt eller gripen, säger Patric Fors, polisens presstalesperson.

Brottet rubriceras som försök till mord. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.