Nils Norling, presstalesperson vid polisen i Malmö. Foto: SVT/TT

Efter skottlossningen i Rosengård – två tonåringar anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer ringde polisen strax före klockan ett natten mot tisdag sedan de hört skottlossning vid Hårds väg på Rosengård. Någon eller några hade skjutit mot en man i 20-årsåldern. På tisdagsmorgonen anhölls två tonåringar misstänkta för mordförsök.

– De anhölls tidigt på tisdagsmorgonen, säger Nils Norling, presstalesperson vid polisen i Malmö.

Avlossade skott

När polisen kom till koloniområdet vid Hårds väg på Rosengård träffade de på en man i tjugoårsåldern som berättar att några personer avlossat skott mot honom. Inget av skotten ska ha träffat.

Våldet i Malmö

– Senare träffar polispatrullerna på två personer i närheten som tas in till förhör och det är de två som nu sitter anhållna, säger Nils Norling.

Polisen har under natten arbetat med att förhöra vittnen och hundar har sökt i området.

– Det har gjorts vissa fynd som bekräftar att det har varit en skottlossning och en 20-årig man som är målsägande men han är inte skadad, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Vapentypen oklar

Skotten har avlossats vid ett koloniområde i anslutning till en cykelbana. Men vad det är för slags vapen som har använts är för tidigt att säga, enligt Anna Göransson.

Platsen har varit avspärrad under natten och morgonen.

Polisen vill inte kommentera vilka övriga fynd som gjorts på platsen eller om de vet något om motivet men en anmälan om mordförsök har skrivits.

Ytterligare förhör kommer att hållas med de båda tonåringarna under tisdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldet i Malmö

Mer i ämnet