Foto: Fredrik Svenningsson

Skolbarn hittade sprängdeg i sandlåda i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Barn på Sorgenfriskolan i Malmö hittade på måndagen sprängdeg i en sandlåda på skolgården. Nu kritiserar föräldrar den dåliga informationen från skolan.

När barnen hittat det misstänkta föremålet, berättade de omedelbart för en lärare, skriver skolan i sin informationsportal på tisdagen. Det skriver Sydsvenskan.

”Polis undersökte föremålet och meddelade att det var sprängdeg som eleverna hittat men att sprängdegen, i den form den hittades, inte är farlig,” skriver rektor Mickael Westerdahl.

”Extra uppmärksamma”

Vidare skriver man till vårdnadshavare att man ser allvarligt på detta och att skolans vaktmästare letat igenom skolgården.

”Just nu kommer vi naturligtvis att vara extra uppmärksamma på okända föremål på skolgården.”

Kritik från föräldrar

Men föräldrar till barn på skolan är inte nöjda med hur skolledningen hanterat det hela. De berörda barnens föräldrar fick ingen separat information. De fick istället läsa om det som hänt samtidigt med alla andra på den interna kommunikationskanalen. I ett mail till SVT Skåne skriver en förälder:

– Om en 8-åring hittar sprängmedel under sin skoldag anser jag att det är relevant att skolan informerar berörda föräldrar. Det visar en fundamental bristande respekt från skolans sida och att man inte sätter barnens bästa i främsta rummet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.