Foto: Mikael Nilsson

Sköt en vaktmästare i Malmö – har rymt från ungdomshem

Uppdaterad
Publicerad

17-åringen som dömdes för mordförsöket på en vaktmästare vintern 2017 har rymt från det slutna ungdomshemmet Sundbo i Fagersta. Rymningen skedde strax före niotiden på onsdagskvällen enligt polisen i Västmanland.

– Han är lyst nu, det känner vi till men i övrigt är det Fagerstapolisen som vet detaljer, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Enligt polisen i Västmanland rymde 17-åringen från Malmö tillsammans med ytterligare en 17-åring från Gävletrakten.

– De försvann snabbt från platsen i en väntande bil men de är oklart i vilken riktning den körde, säger Linda Wideberg, presstalesperson vid polisen i region mitt.

Ingen i personalen skadad

Polisen spanar just nu efter bilen, som ska vara av en mindre modell. Sydsvenskan var först med att berätta om händelsen.

– Vi är ju inne i ett tidigt skede men vi har inga indikationer på att de är på väg ner till Malmö, säger Linda Wideberg.

Hur tog de sig ut?

– De ska ha hotat personalen på något sätt för att rymma men hur vet jag inte, ingen i personalen är i alla fall skadade, säger Linda Wideberg.

Lider fortfarande av sviterna

Vaktmästarens målsägarbiträde, advokaten Sven Severin, säger till SVT Nyheter Skåne att han inte tror att det finns någon hotbild mot hans klient.

– Han har ju inte lämnat några uppgifter av betydelse i sakfrågan. Jag kan inte tänka mig att det finns en hotbild, säger Sven Severin.

Han ska under dagen ta kontakt med sin klient och informera honom. Vaktmästaren lider fortfarande av sviterna efter skotten.

Det var den 8 februari 2017 som en vaktmästare som skottade snö sköts med fyra skott . Ett av skotten träffade i huvudet och de andra övriga kroppen. Den då femtonårig pojken misstänktes kort efter händelsen för mordförsök och placeras på ungdomshem i väntan på rättegång.

I september 2017 fälldes han i hovrätten och dömdes till tre års sluten ungdomsvård.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.