Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
En man fördes till akuten i Kristianstad med livshotande skador efter en skottlossning i Långebro sent på måndagskvällen den 27 januari. Foto: Mikael NilssonVisa alla (4)
Visa alla (4)

Man död efter skottlossning i Kristianstad – polisen söker vittnen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades till Långebro i Kristianstad under måndagskvällen efter flera samtal om höga smällar i området. Under tisdagsmorgonen meddelade polisen att mannen avlidit av sina skador. Mannen jobbade som väktare, men var inte i tjänst när han blev skjuten.

På tisdagsförmiddagen är det lugnt i området där mordet inträffade.

– Jag såg inget, men min man hörde två skott. Det är hemskt att det händer i Sverige, vi kom hit för att få lugnt. Jag hoppas att polisen gör mer för tryggheten, särskilt i det här området, säger Nyonen Miye, som bor i närheten av skottplatsen.

– Det var lugnt på kvällen och jag trodde först det var fyrverkerier som sköts iväg. Jag blir rädd och chockad när sådant här händer, säger en person som befann sig nära brottsplatsen då skotten avlossades.

Larmet kom in till polisen klockan 22.31 på måndagskvällen. Enligt uppringare var det höga smällar i området runt Långebro i Kristianstad. Samtidigt kom uppgifter om att en man anlänt till sjukhuset i Kristianstad med skottskador.

Tidigt på tisdagsmorgonen meddelade polisen att mannen, som var i 25-årsåldern, avlidit.

Lokaliserad brottsplats

Ett större område i Långebro spärrades under senkvällen av. Den misstänkta brottsplatsen är belägen på Långbrogatan i höjd med Torggatan.

– Där har vi gjort vissa fynd, men jag vill inte gå in på vilka fynd, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid Polisen region Syd.

– Vi söker efter en eller flera gärningsmän, säger Lundqvist.

Intensivt arbete

En förundersökning om mord är startad. Polisen sammanställer de uppgifter de fått in under natten.

– Det rör sig om tekniska undersökningen och vi har även knackat dörr. Vi har fått vissa upplysningar. Vi jobbar intensivt med det här, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson under tisdagsmorgonen.

Polisen ska nu även försöka kartlägga den avlidne och hans förehavanden före mordet.

– Det kan till exempel handla om att han varit inblandad i någon konflikt eller om han haft en hotbild mot sig, säger Evelina Olsson.

”Upprörda känslor”

Enligt polisen var det under måndagskvällen mycket folk som samlades på sjukhuset och mycket upprörda känslor. Det fanns flera poliser på plats för att säkerställa att sjukvårdspersonalen kunde utföra sitt arbete.

Mannen jobbade som väktare, men han var inte i tjänst när han blev skjuten.

– Just nu arbetar vi med att ta hand om vår personal på orten. Våra tankar går också givetvis till de anhöriga, säger Mikael Högberg som är presstalesperson hos Avarn Security där mannen arbetade.

Polisen uppmanar eventuella vittnen eller den som har andra upplysningar om mordet att kontakta dem på 114 14.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer