En man har avlidit efter en skottlossning i stadsdelen Seved i Malmö. Foto: Johan Nilsson / TT

Skottlossning i Malmö – en person död

Uppdaterad
Publicerad

Det var en man i 30-årsåldern som sköts till döds på Seved i Malmö i går kväll. Hans anhöriga har underrättats. Ingen har gripits efter mordet.

Under natten avslutades den tekniska undersökningen på platsen och avspärrningarna har hävts.

– Vi har inte ett klart händelseförlopp ännu. Vi har hållit en del vittnesförhör och dörrknackning i området. Men det är fortfarande något oklart vad som har inträffat var, säger Nils Norling, presstalesperson på Malmöpolisen.

Avled på sjukhus

Mannen dödades i samband med en skottlossning. Skjutningen inträffade vid klockan 20.45 i stadsdelen Seved.

Två timmar senare bekräftade Skånes universitetssjukhus att mannen avlidit.

– Jag kan konstatera att mannen som sköts nu är avliden, men vi har ännu inte säkerställt mannens identitet, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen region Syd, strax efter klockan 23 på måndagskvällen.

Natten mot tisdag identifierades mannen. Han är i 30-årsåldern.

– Vi har ingen misstänkt och ingen gripen, säger Nils Norling.

Dog på sjukhus

Den skottskadade mannen hittades i anslutning till en fastighet på Köpmansgatan, uppger Malmöpolisen.

Polisen spärrade inledningsvis av platsen och en förundersökning gällande mord inleddes. På brottsplatsen genomfördes under måndagskvällen en teknisk undersökning.

Chockad stämning

SVT Nyheters utsände, Mikael Nilsson, berättade under måndagskvällen att var mycket folk och upprörda känslor vid brottsplatsen.

– Många är chockade över att det sker ännu en skottlossning i Malmö, berättar Mikael Nilsson.

Flera upprörda personer på platsen försökte också att ta sig in i en bostad i närheten av platsen där den skottskadade mannen hittades. Polisen fick stoppa folk från att tränga sig fram.

Många vittnen

Enligt polisen fanns många vittnen till skottlossningen. Polisen samlade under kvällen och natten in uppgifter om det som hänt genom bland annat dörrknackning.

Utredningsarbetet fortsatte under natten med att sammanställa de uppgifter som framkommit i förhör och annan information i utredningen.

Polisen har ännu inte kunna uttala sig huruvida det finns kopplingar till de andra mordutredningar som samtidigt pågår i Malmö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.