Foto: Mikael Nilsson

Tonåring beskjuten på pizzeria – träffad med tre skott

Uppdaterad
Publicerad

Den 16-årige pojken besökte en pizzeria som kund på söndagskvällen. Flera andra matgäster var på plats när han blev beskjuten med tre skott av en person utanför på gatan. Ingen är ännu gripen för dådet.

Larmet kom till polisen klockan 20.10 på söndagskvällen. En 16-årig pojke hade då blivit skjuten på Lundavägen, i närheten av Värnhemstorget i Malmö, och ett större område spärrades av.

– Han blir träffad inne på pizzerian, av mer en ett skott. Ett i benhöjd, två i bålhöjd. Han är fortfarande på sjukhus, inte allvarligt skadad och inte samarbetsvillig att prata med oss, säger polisens pressinformatör Ewa-Gun Westford.

På måndagsförmiddagen fanns ännu ingen gripen för dådet. Hon säger att två personer har förhörts av polisen, men att ingen av dem är misstänkt.

– Jag vill inte gå in på om vi har någon misstänkt men ingen är gripen, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen region Syd.

16-åringen befann sig inne på pizzerian när han träffades av tre skott. Foto: Sanne Kleiner

”Vi har gjort vissa fynd”

Den 16-årige pojken fördes med ambulans till sjukhus, där han nu vårdas. Enligt polisen är han inte livshotande skadad.

Flera patruller var på plats under kvällen. Ett större område spärrades av och kriminaltekniker och kombihundar, med dubbla kompetenser, genomsökte pizzerian. Avspärrningarna hävdes klockan 22.55. Polisen ser ingen koppling mellan pizzerian och dådet.

– Vi har gjort vissa fynd, men vill inte gå in på vad, säger Rickard Lundqvist.

Enligt uppgifter till SVT har man hittat tomhylsor.

Flera kunder i pizzerian

Ett flertal personer befann sig i pizzerian i samband med skottlossningen, både personal och gäster. Men ingen annan än pojken skadades. Polisen rubricerar det som försök till mord och grov framkallande av fara för annan.

– Nu ska vi sammanställa det material vi har i form av vittnesuppgifter, iakttagelser och tips. När vi vet säkert vem den här pojken är kommer vi titta på umgängeskrets och eventuella motiv, säger Rickard Lundqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.