Poliser på plats vid avspärrningarna. Foto: Mikael Nilsson

Skottlossning mot bostadshus i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Ett bostadshus vid Bellevuegården i Malmö besköts sent under tisdagskvällen. Polisen hade en stor insats på plats under natten.

Larmet kom till polisen vid 23.19 på tisdagskvällen då flera personer hörde av sig efter att ha hört höga smällar. Väl på plats kunde polispatrullerna konstatera att det rörde sig om en skottlossning.

Några timmar senare bekräftade polisen att det var ett bostadshus som blivit beskjutet.

– Vi jobbar på platsen med teknisk undersökning och förhör av vittnen, säger Tommy Bengtsson, vakthavande befäl vid polisen, till TT klockan 02.

Polisen har haft en större insats i området, som var avspärrat fram till onsdagsmorgonen.

– Det finns ingen misstänkt i ärendet, just nu i alla fall, säger Calle Persson, presstalesperson hos polisen, till SVT Nyheter Skåne på onsdagsmorgonen.

Händelsen rubriceras som mordförsök. Det finns inga uppgifter om personskador.

Skottlossningen är den sjätte i Malmö inom loppet av två veckor. Polisen har kopplat de tidigare skjutningarna till gängkonflikter i staden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.