Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter skjutningen sprang privatpersoner fram till den mördades bil. Erik Åberg, lokalpolisområdeschef, bekräftar att ett barn satt i bilen. Foto: Privat/SVT

Man sköts till döds i parkeringshus i Malmö – litet barn satt i bilen vid mordet

Uppdaterad
Publicerad

En 27-årig man sköts till döds i ett parkeringshus i Malmö på tisdagskvällen. Enligt polisen satt ett barn i bilen vid mordet.

På tisdagskvällen inkom larm från flera inringare klockan 22.50 om att man hört misstänkt skottlossning i ett parkeringshus intill Ica maxi i Hindby. Flera blev vittnen till händelsen.

Hittades i bil

En 27-årig man hittades skjuten i en bil inne i parkeringshuset. Enligt Erik Åberg, lokalpolisområdeschef, satt ett barn i mordoffrets bil.

– Vi har spärrat av området, förhör vittnen, har hundar som söker av området och undersöker filmen i de övervakningskameror som finns på plats, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson vid Polisregion Syd.

En eller flera gärningspersoner ska ha flytt från platsen. På onsdagen hade polisen ännu inte gripit någon.

Mordutredning inledd

Om händelsen har något att göra med tidigare våldsdåd vill polisen ännu inte uttala sig om.

– Det är alldeles för tidigt att säga varför detta har inträffat, men vi är givetvis öppna för allt. Vi jobbar vidare med att utreda vad som har hänt, säger Rickard Lundqvist.

Polisen har inlett en förundersökning om mord.

Offret är känd av polisen. Han har bland annat åtalats för ett mord på Ramels väg i Rosengård den 30 mars 2017. Han misstänktes för att vara en av två män som höll i mordvapnen. Han friades i domstol, medan andra åtalade dömdes till långa fängelsestraff.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.