Enligt polisen är det inte säkert skotten var riktade mot lägenheten utan menar att det kan röra sig om ett förlupet skott. Foto: Johan Nilsson/TT

Skottlossning mot lägenhet i Malmö – två gripna

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades till Herrgården på Rosengård i Malmö under tisdagskvällen efter ett larm om skottlossning. På plats konstaterades skotthål i ett lägenhetsfönster. Två män i 20-årsåldern har gripits misstänkta för försök till mord och grovt vapenbrott.

Larmet om skottlossningen kom strax efter halv nio på tisdagskvällen. Förutom skotthålen i fönstret hittades hylsor på platsen. Ingen person ska ha kommit till skada.

– Vi har åtminstone ett skotthål som är konstaterat, sen kommer det att ske en brottsplatsundersökning inom kort. Vi väntar på kriminaltekniker och specialsökhund, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen.

Polisen: Kan ha varit en förlupen kula

Det är i nuläget oklart om någon ska ha befunnit sig i lägenheten.

– Vi låser oss inte vid att man har riktat skott mot exakt den här lägenheten, det kan likaväl vara en förlupen kula, säger Rickard Lundqvist.

Två gripna

En man i 20-årsåldern greps strax efter nio i närområdet, misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott. En knapp timme senare meddelade polisen att ytterligare en man i 20-årsåldern gripits, misstänkt för samma brottsrubriceringar.

Polisen arbetar under kvällen bland annat med att förhöra eventuella vittnen och samla in övervakningsmaterial.

– Vi utesluter inte att det finns fler skyttar, vi utesluter inte fler gripanden. Det kan bli fråga om husrannsakan, säger Rickard Lundqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.