Polisen på plats efter skottlossningen på Kroksbäck. Foto: Mikael Nilsson

Skottlossning på Kroksbäck i Malmö – flera gripna

Uppdaterad
Publicerad

En skottlossning inträffade under måndagskvällen på Kroksbäck i Malmö. En man i 20-årsåldern har skadats. Flera personer har gripits misstänkta för inblandning i händelsen.

Klockan var strax efter 21 när polisen fick ta emot flera samtal om skottlossning kring Sörbäcksgatan. När patrullerna anlände till platsen påträffades en skottskadad man.

– Han tas senare om hand av ambulanspersonal på plats, säger Evelina Olsson, presstalesperson hos polisen.

Utförde fordonskontroller

Mannen fördes till sjukhus för vård. Hans exakta skadeläge är inte känt i nuläget.

Polisen uppger att vittnen har berättat att en eller flera misstänkta har försvunnit på moped i riktning mot Bellevue och Lorensborg.

– Det finns även uppgifter om att gärningspersoner har flytt i personbil, så vi utför fordonskontroller, säger Evelina Olsson.

Flera gripna

Strax efter klockan 23 meddelade polisen att man gripit flera personer misstänkta för inblandning i händelsen. Polisen har också gjort vissa fynd.

– Jag kan inte gå in på varken antal gripna eller vad det rör sig om för misstanke. Vi har gjort vissa fynd, och det finns saker att jobba vidare med. Vi har fortfarande patruller ute. De gripna kommer att tas in till polisstation för att höras, säger Evelina Olsson, till TT.

En anmälan om försök till mord har upprättats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.