Man skjuten till döds på Möllevångstorget

Uppdaterad
Publicerad

En man sköts på Möllevångstorget i Malmö under söndagskvällen. Han fördes till sjukhus men avled av sina skador, uppger polis för SVT Nyheter.

Strax efter klockan 5 på måndagsmorgonen uppgav polisens vakthavande befäl Mikael Lind för SVT Nyheter Skåne att ingen person gripits under natten.

Skottlossningen inträffade strax före klockan 19 på söndagskvällen i närheten av en restaurang. Händelsen rubriceras som mord.

Man skjuten på Möllevångstorget

– Vi har spärrat av platsen och har ett flertal patruller där. Även tekniker är där för att göra en teknisk undersökning, säger Anna Göransson, pressinformatör hos polisen.

Mannen inkom till akuten ”på okänt sätt”, enligt polisen som har spärrat av mottagningen för att det ska vara ordning där. Han vårdades för livshotande men avled senare under kvällen.

– Vi har i nuläget ingen misstänkt, och vet inte heller hur många gärningsmän det rör sig om, säger Anna Göransson.

Polisen hör just nu vittnen på plats och söker av området med vapenhundar.

Foto: Mikael Nilsson

Hela torget avspärrat

Klara bor i närheten och var på väg till affären när hon gick förbi Möllevångstorget.

– Hela torget är avspärrat så man kommer inte förbi här. Och det är många poliser, säger Klara tilll SVT Nyheter.

Hon räknar till sex polisbilar, var av en piketbuss. Det är många omkring torget som står och kollar vad som händer, berättar hon. Omkring 22.30-tiden var torget fortfarande avspärrat och flertalet poliser befann sig på platsen.

”Vet inte hur jag ska känna”

Detta är en av flera skjutningar i Malmö det senaste året. För bara några dagar sedan sköts en man vid Pildammsparken. Han vårdas fortfarande på sjukhuset.

Trots den senaste tidens oroligheter berättar Klara att hon inte är helt säker på hur hon ska känna, ifall hon borde vara orolig eller inte.

– Inte direkt, det är väl lite osäkert såklart. Men det har hänt så mycket nu på senaste så jag vet faktiskt inte riktigt hur jag ska känna, säger hon.

Inrikesministern: ”Vi måste mobilisera”

Under måndagen befinner sig inrikesminister Anders Ygeman i Malmö. Han menar att utvecklingen i Malmö är oroväckande, och att man nu måste mobilisera sig för att få bukt med problemen.

– Vi måste mobilisera hela samhällets resurser mot de här kriminella gängen, fler poliser och snabbare lagföring, säger Anders Ygeman i kvällens Agenda.

– Det ska vara riktigt jobbigt att tillhöra den här kriminella miljön.

I Malmö kommer Anders Ygeman träffa polis, boenden i Malmö samt politiska partier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man skjuten på Möllevångstorget

Mer i ämnet