Skottlossning vid Fridhemstorget i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter halv fyra på lördagsmorgonen inkommer ett larm till polisen om att flera uppringare hört skott avlossas på Regementsgatan i närheten av Fridhemstorget i Malmö. När polisen anländer till platsen upptäcks skotthål.

– Skotten riktades mot tre personer som var på väg in genom en port i ett bostadshus, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral.

De tre personerna är två kvinnor och en man som alla är mellan 20 och 25 år. Ingen av dem eller någon annan kom till skada i skottlossningen.

– Motivet är oklart men vi utreder en eventuell hotbild, säger Anna Göransson.

Våldet i Malmö

De tre personerna är förhörda under natten och en förundersökning om försök till mord är inledd. Det finns ingen gripen eller misstänkt gärningsman i nuläget.

Under lördagsmorgonen gjorde polisen teknisk undersökning av platsen och använt sig av en specialsökhund. De har även genomfört dörrknackning i området.

– Vi är i behov av vittnesuppgifter, vi tänker att det är en plats där många kan ha rört sig, säger Anna Göransson.

Under lördagen var polisen på plats för att samla in vittnesuppgifter, tips och agera trygghetsskapande. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldet i Malmö

Mer i ämnet