Polis vis platsen för den senare skottlossningen, där en man skadades lindrigt. Foto: Mikael Nilsson

Skottlossningar mot två lägenheter i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Skottlossning har skett mot två olika lägenheter i Malmö under natten mot fredag. En person skadades lindrigt.

De först alarmet inkom kl 00.46, i stadsdelen Lindeborg. Enligt polisen träffade ett flertal skott bostaden, bland annat genom ett fönster, men ingen person kom till skada. När polisen kom fram till bostaden var lägenheten tom. Det är oklart ifall det befunnit sig någon inne i lägenheten vid skjutningen.

En knapp halvtimme senare, kl 01.13, inkom nästa larm, från stadsdelen Fosie, rapporterar polisen på sin hemsida. Skott avlossades in i lägenheten och en man, boende i lägenheten, skadades. Mannen har förts till sjukhus för vård.

– Han är lindrigt skadad, han ska ha fått en skottskada i en hand, säger Anna Göransson, pressinformatör vid polisens region Syd, till TT.

Foto: Google Earth/SVT

Båda platserna för skottlossningarna har spärrats av och undersökts av polis. Spår ska ha säkrats på platsen, bland annat i form av hylsor.

Närheten mellan de båda skjutningarna, både i tid och avstånd, gör att polisen kommer att undersöka eventuella samband närmare. De kan ännu inte säga ifall det i nuläget finns någon koppling mellan händelserna eller ifall det är samma vapen som har använts vid de båda platserna.

– Vi kommer noggrant försöka se ifall det finns någon koppling mellan de här ärendena, säger polisens pressinformatör Nils Norling.

Det finns i nuläget ingen misstänkt eller gripen i ärendena. Polisen rubricerar händelserna som försök till mord alternativt dråp.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer