Kvinnan skulle posta vykort på Gamlegården – träffades av flera skott

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan i 60-års åldern skulle bara posta ett vykort och besöka en lokal restaurang när hon plötsligt träffades av flera skott. Hon och ytterligare två personer skadades när tre gärningsmän avlossade minst 15 skott mot köpcentret på Gamlegården i Kristianstad i augusti förra året.

– Det är en oro, att man är på fel plats vid fel tid fler gånger. Man ser sig bakom ryggen, berättade kvinnan under rättegången.

Under fredagen fortsatte rättegången mot de tre män, 17 till 20 år gamla, som misstänks ligga bakom skjutningen på Gamlegården i Kristianstad förra året.

Det var på eftermiddagen den 3 augusti som flera personer flydde för sina liv när minst 15 skott avlossades mot köpcentret. Tre personer träffades av skotten, men betydligt fler befann sig på platsen.

De skottskadade inte måltavlor

I polisutredningen framkommer det att man tror att de misstänkta männen, som enligt polisen tillhör ett kriminellt nätverk på Charlottesborg, var ute efter personer som tillhör ett rivaliserande gäng på Gamlegården.  De tre som skottskadades var inte de tilltänkta måltavlorna.

De åtalade männen nekar till brottsanklagelserna.

”När jag ser allt blod blir jag jätterädd”

En av dem som träffades av kulorna är en kvinna i 60-årsåldern som fick allvarliga skador i ansiktet, armen och benet. Hon befann sig vid köpcentret för att posta ett vykort och besöka restaurangen intill, när hon plötsligt såg att hon blödde från benet. Hon sprang då in i köpcentret för att ta skydd. Väl där upptäckte hon att hon även träffats i käken.

– När jag ser allt blod blir jag jätterädd och börjar förstå att jag är träffad någon annanstans också, berättade hon under fredagens förhandling.

Kvinnan berättade också hur hon än idag påverkas av händelsen.

– Man ser sig om bakom ryggen. Det här att man är på fel plats vid fel tid, det finns en oro att man ska vara det igen, sa hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.