Ystad klart för SM-final. Foto: TT

Skrällen fullbordad – Ystads IF slog ut Sävehof

Ystads IF är klart för SM-final i handboll för herrar. För första gången på 30 år. I det fjärde semifinalmötet mot Sävehof blev det seger med 29–26.

– Just nu är det en oerhörd glädje. Det är mycket känslor just nu, säger Kim Andersson i C More.

Det var ingen lätt väg till finalen för Ystad. Sävehof kom igång bäst och hade som mest ett sex måls övertag. En bra bit in i den andra halvleken såg det ut som att Partillelaget skulle hålla ut och ta serien till en avgörande femte match.

Då kom vändningen.

Ystad fick bättre träff i sitt spel och målvakten Niklas Kraft gjorde några viktiga räddningar. Sävehofs ledning krympte för varje anfall och med tio minuter kvar av matchen satte Julius Lindskog Andersson kvitteringen 23–23.

Ystads målvakt Niklas Kraft med megafonen i firandet efter torsdagens semifinal 4 i bäst av 5 mellan Ystads IF HF och IK Sävehof i SM-slutspelet i handboll i Ystad Arena. Ystad besegrade Sävehof med 3-1 i matcher och är klara för SM-final. Foto: Johan Nilsson / TT

Final – den första på 30 år

Sedan följde en strid in på slutsignalen. Med drygt en minut kvar kom dock dråpslaget för Sävehof. Rune Schrøder fick två minuter för tröjdragning och Kim Andersson kunde sätta 28–26 från straffpunkten. Ystad hann med ytterligare ett mål innan slutsignalen ekade och de hoppande hemmafansen kunde konstatera att man är i final – den första på 30 år.

Stjärnan hade svårt att sätta ord på känslorna.

– Ursäkta att jag står här som en fågelholk, säger han.