Slukhålet som bildades efter vattenläckan. Foto: Johan Nilsson/TT

Slukhål på Tyringeskolan efter vattenläcka – mer än 400 elever hemskickade

Uppdaterad
Publicerad

Tyringeskolan i Hässleholms kommun har drabbats av en stor vattenläcka som resulterade i att ett stort slukhål skapades på skolgården. Alla elever mellan fjärde- och niondeklass, skickades hem.

– Översvämningen har lett till att vi var tvungna att bryta strömmen på skolan, säger rektorn Anette Lindblom.

Under måndagen fick räddningstjänsten larm om en översvämning i en källare på Tyringe skola i Hässleholm.

– Vi har haft en vattenläcka som har lett till en översvämning i vår källare plus att ett slukhål har skapats ute på skolgården, säger rektorn Anette Lindblom.

Vad har hänt?

– Det är en ledning som har spruckit, säger Patrick Freij från räddningstjänsten.

Distansundervisning för vissa elever

Räddningstjänsten lyckades pumpa ut vattnet som spred sig i en undercentral i källaren där både fjärrvärme och elen finns.

Detta gjorde att mer än 400 elever skickades hem för dagen med skoluppgifter. För många av dem gäller distansundervisning under tisdagen.

– Alla elever mellan fjärde och nionde klass skickades hem då det hände i byggnaden där de har sin undervisning. Andra elever fortsätter sin undervisning som vanligt eftersom deras klassrum befinner sig i en annan del av skolbyggnaden och har inte påverkats av vattenläckan, säger rektor Anette Lindblom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.