Småskaligt och närproducerat ligger i tiden, det märks både på antalet producenter som deltar i marknaden och på besöksantalet.
– Vi har ju allt i denna regionen, mjölk, bröd, ost grönsaker, det verkligen myllrar av mathantverkare nu, det har blivit fler och fler för varje år, säger Elisabeth Hansson, ordförande i den ideella föreningen Smaker från Söderåsen” som står bakom marknaden som hålls för sjätte året i rad.
– Ser vi för 20 år sedan jobbade vi verkligen i motvind, men det gör vi inte i dag – i dag vill konsumenterna har närheten till råvaran och spårbarheten där. Så i dag har vi verkligen konsumenterna med oss och det är jätteroligt att vara producent.
I Flädergårdens tält ställs det väldigt mycket frågor och somliga ser lite skeptiska ut. Men de flesta smakar ändå nyfiket på kaninkorven – och tycker den är god.
Magnus Andersson och hans sambo föder upp kaniner för köttproduktion och har fått bra snurr på verksamheten.
– När vi började fanns det inget slakteri för kaniner i närheten, vi fick åka till Öland eller Stockholm, så vi startade ett eget, berättar Magnus Andersson.
Kaninerna föds upp i lösdrift, det mår djuren bäst av och det märks på köttet.
– Fråga Tareq Taylor, han säger han aldrig sett så stora kaninlår!