Denna RIB-båten användes för att transportera narkotikan från Danmark. Foto: Tullverkets förundersökning

Smugglade 37 kilo narkotika från Danmark – fyra män döms

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män smugglade totalt 37 kilo narkotika via Ven till Landskrona i januari i år. Till deras hjälp användes en båt, och i dag dömdes männen till fängelse.

Under onsdagen dömdes fyra män till fängelse för att ha smugglat narkotika. Narkotikan ska männen ha smugglat från Danmark, till Landskrona via Ven med hjälp av en RIB-båt.

Det är amfetamin, kokain och ecstasy som smugglats till Sverige. Fem män står åtalade för brottet från början. Tre av männen döms till sex år och sex månaders fängelse och en man döms till sju års fängelse. En av männen frias.

Här transporteras båten som användes av narkotikasmugglarna Foto: Tullverkets förundersökning

Ven-bo slog larm

När narkotikan skulle transporteras till Landskrona via en färja slog ett vittne larm. Narkotikan hittades senare i en hyrbil.

Samtliga som blivit dömda förekommer i belastningsregistret tidigare. De tilltalade är alla från Halland och Västra Götaland.

Männen har smugglade totalt 37 kilo narkotika via Ven till Landkrona Foto: Tullverkets förundersökning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.