I resväskan hittade Tulltjänstemännen vakumförpackade påsar som var insmorda med vitlök. Påsarna innehöll drygt 10 000 MDMA-tabletter och 136 gram metamfetamin. Foto: Ur Tullens förundersökning

Smugglare ertappades i Hyllie – hade smörjt in knarkpåsar med vitlök

Uppdaterad
Publicerad

Idag åtalades två män för grov narkotikasmuggling efter att ha ertappats med drygt 10 000 tabletter MDMA och 136 gram metamfetamin. På Hyllie station sökte Tullen igenom en utav männens resväska, i vilken drogerna låg i påsar som hade smorts in med vitlök.

I mitten av april i år anlände en utav de åtalade till Hyllie station från Danmark. Vid en kontroll av mannens resväska påträffade Tulltjänstemän vitlöksinsmorda vakumpåsar med vad som visade sig vara 10 137 tabletter MDMA, 136 gram metamfetmin och knappt ett kilo kokain.

Mannen berättade att han hade varit i Holland för att söka jobb, och att han inte hade packat sin medhavda resväska själv. Han och en annan man anhölls och delgavs misstanke om grov narkotikasmuggling. Polisen utförde också en husrannsakan där droger och kontanter beslagtogs.

Båda nekar till brott

Bevismaterialet består bland annat av övervakningsbilder och kontoutdrag som visar att en utav de två männen har fört över 10 000 kronor till den andre innan transporten. Båda männen nekar till brott och menar att det är någon annan som lagt drogerna i väskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.