Mannen hävdar själv att han inte filmat i smyg. Men Malmö tingsrätt håller inte med. Foto: Johan Nilsson/TT

Smygfilmade när ex-flickvän hade sex med ny dejt – man döms i Malmö tingsrätt

Uppdaterad
Publicerad

Efter att relationen tog slut bjöd kvinnan hem en dejt till bostaden i Malmö. Hon delade fortfarande boende med sitt ex som kom hem obemärkt och började filma en sexakt mellan kvinnan och hennes dejt. Nu döms ex-pojkvännen för kränkande fotografering.

Relationen mellan paret hade tagit slut men de delade fortfarande bostad. När ex-pojkvännen kom hem började han filma och gick efter en stund in i vardagsrummet där kvinnan var med sin dejt. Kvinnan hade inte hört att ex-pojkvännen kommit hem.

Ex-pojkvännen berättar i förhör att syftet med filmen var att använda den i en eventuell vårdnadstvist. Han skickade även filmen till kvinnans släktingar.

Själv menar han att han inte filmat i hemlighet. Men Malmö tingsrätt stämmer inte in i den bilden utan dömer honom för kränkande fotografering till dagsböter, samt att betala kränkningsersättning till kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.