Många samlas för att hjälpa till i sökandet efter den colombianska tiken Leela. Foto: Joakim Persson

Sökandet efter Leela engagerar

Uppdaterad
Publicerad

Agilitystjärnan Leela är fortfarande inte funnen. Hon befinner sig någonstans i Kristianstadsskogarna, och enligt sökhundarnas markeringar blir ytan hon rör sig på mindre och mindre.

Nu tror man att det rör sig om en yta med cirka 700 meter i diameter som hon irrar omkring på. Ägarna är fortfarande förtvivlade och hälsar till allmänheten:

”Vi är långt hemifrån och i främmande land. Vi är jätterädda för att bli lämnade ensamma här, så vi hoppas att, även om VM är över och det är dags att återgå till det normala livet, ni inte glömmer oss och Leela, Vi är jättetacksamma för allt ni gör för oss”.

Kristianstad

Slet sig lös

I helgen har VM i agility arrangerats på Kristianstad arena. Det var under en skogspromenad dagen innan tävlingarna skulle sätta igång som den colombianska tiken slet sig lös.

– Vi kommer att fortsätta leta tills hon är hittad, säger Joakim Persson på Svenska Agilityklubben.

Nu har man satt upp två lagliga fällor på det område där hon rör sig, och sökpatruller med både två- och fyrbenta deltagare fortsätter letandet.

Insamling startad

VM avslutades under söndagen, och ett meddelande ropades ut i högtalarna när avslutningsceremonin klingat ut.

– Vi gick ut med att de som ville hjälpa till i sökandet skulle samlas utanför för information, och 90 människor dök upp, säger Joakim Persson.

Till helgen är det meningen att Leela ska tävla i en stor agilitytävling i Norge. Sedan går planet hem till Colombia i början av nästa vecka, men ännu är det oklart om man kommer kunna hålla sig till de planerna. En insamling till de drabbade startade på Facebook under måndagen och den är redan uppe i över 70 000 kronor.

Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kristianstad

Mer i ämnet