Skallgångskedjan går tätt tätt i den steniga och snåriga terrängen för att inte missa hunden som kan sitta fast i sin bruna sele.

Sökandet fortsätter efter Leela

Uppdaterad
Publicerad

Ett fyrtiotal människor dök upp vid Uddarps strövområde för att hjälpa till att leta efter den försvunna hunde Leela. Skallgången startade redan klockan åtta på fredagsmorgonen.

– En ID-hund, som söker efter husdjur, fick upp spår både igår och i förrgår. Den markerade åt samm håll båda gångerna så det så vi ska söka idag, säger Maria Svensson.

Kan ha fastnat

Hon bor i Höör men deltog på torsdagsskvällen fram till klockan åtta och är på fredagförmiddag på väg upp till Kristianstad för att hjälpa till i skallgången.

Kristianstad

– Igår var vi kanske tio som sökte efter henne. Vi tror ju att hon har fastnat i selen som hon hade på sig, säger Maria Svensson.

Svår terräng

Enligt henne har Leelas ägare sovit i en bil i närheten av där hon förvann under natten. Maria Svensson beskriver terrängen som svår att söka i eftersom den är både snårig och stenig.

Ronja Österberg är samordnare från Kristianstad kommun för sökinsatsen.

– Jag vill inte gå in på var i området vi går skallgång eftersom det då kan ansluta människor som menar väl och vill hjälpa till, men istället förstör sökinsatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kristianstad

Mer i ämnet