Christian Sonesson (M) valdes till riksdagen men väljer nu att återgå som kommunalråd i Staffanstorp. Foto: TT

Sonesson (M) åker hem till Staffanstorp – lämnar riksdagen

Uppdaterad
Publicerad

Staffanstorps kommunalråd Christian Sonesson valdes till riksdagen för ett par veckor sedan. Nu väljer han att nobba riksdagsplatsen för att stanna kvar i Staffanstorp.

– Staffanstorpsborna har gett mig ett enormt stöd, säger han.

Han var närvarande under talmansvalet och på riksdagens högtidliga öppnande, men nu meddalar han på sin Facebook-sida att han kommer att fortsätta som kommunstyrelseordförande i Staffanstorp, en post han haft sedan januari 2013.

– Det är ju naturligtvis stödet från Staffanstorpsborna har gett partiet och mig personligen som påverkat, säger han till SVT Nyheter Skåne.

Kan kandidera i framtiden

Sonesson (M) söker nu förtroende från Moderaterna i Staffanstorp, något han tror inte blir några problem.

– Det är väl alltid så när man ska fundera på något annat i livet. Men jag sa också det att om jag får ett stort mandat så finns den möjligheten att stanna kvar. När det nu kommer stöd så tycker jag att jag måste hedra det.

Betyder detta att du nobbar riksdagen?

– Jag ser det inte som att jag nobbar riksdagen utan att Staffanstorpsborna valde mig och det är därför jag landade i detta. Om jag kommer kandidera till riksdagen i framtiden är fullt möjligt. Vi får se vad framtiden ger.

Sonesson har meddelat beslutet till Moderaterna. Riksdagsplatsen kommer istället fyllas av Emma Ahlström Köster.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.